Elematic och Precast Abetong ingår strategiskt partnerskap för betongsliprar

Elematic och Precast Abetong ingår strategiskt partnerskap för betongsliprar

Elematic Oyj, en helhetsleverantör av maskiner för tillverkning av sliprar, och Heidelberg Materials Precast Abetong AB har ingått ett kommersiellt och teknologiskt avtal för att utveckla produktionsteknologi för betongsliprar.
 

Elematic och Precast Abetong ingår strategiskt partnerskap för betongsliprar

- Detta avtal ger oss möjlighet att ta ett helhetsansvar för kundens hela livscykel, vilket är en stor fördel för våra kunder," säger Mathias Johansson, chef för licensverksamheten på Heidelberg Materials Precast Abetong. 

Elematic är en leverantör som tillhandahåller alla nödvändiga maskiner för tillverkning av sliprar, vilket gör att Precast Abetong nu kan få alla maskiner från en och samma leverantör istället för att använda flera olika.

- Det sparar tid för våra projektledare, vilket är särskilt värdefullt i projekt med långa avstånd, som till exempel i Australien, där vi nyligen har offererat maskiner," berättar Mathias Johansson.

Det nya avtalet innefattar inte bara maskinleveranser utan även ett kommersiellt samarbete.

- Det innebär att vi får tillgång till deras omfattande försäljningsnätverk, som består av cirka 20 egna säljare och 30 agenter världen över. Detta är oerhört värdefullt för oss, särskilt eftersom vi har begränsade säljresurser," säger Mathias.
Abetong Long Line Method är en internationellt erkänd tillverkningsmetod för förspända betongsliprar för huvudlinjer och växlar. För närvarande har Precast Abetong nio licenstagare runt om i världen som använder den här metoden. Precast Abetongs licensavdelning har levererat maskiner till dessa tillverkare, stöttat igångsättningen och ger support under avtalstiden. Framtida kunder finns i Asien och Afrika där nya anläggningar för sliperstillverkning kommer att etableras. I Europa handlar det främst om enstaka utbyte av maskiner i befintlig verksamhet.

Elematic har varit maskinleverantör till Precast Abetong under flera år och levererar för närvarande de nya maskinerna till den pågående ombyggnationen av företagets slipersfabrik i Vislanda.

För mer information kontakta Mathias Johansson, chef för licensverksamheten på Heidelberg Materials Precast Abetong, 
tel +46 76 853 70 80, mathias.johansson@heidelbergmaterials.com

Mer information om licensverksamheten på Heidelberg Materials Precast Abetong: https://railwaysystems.se/